Грузинське червоне вино Кіндзмараулі - ароматний букет для поціновувачів благородних вин

 

Грузинське червоне вино Кіндзмараулі - ароматний букет для поціновувачів благородних вин

Грузинське червоне вино Кіндзмараулі - ароматний букет для поціновувачів благородних вин

Вино є одним із національних надбань Грузії. Всупереч поширеній думці не середземноморські країни (Фанція, Італія...), а саме Грузія є батьківщиною виноробства. Досі в цій кавказькій країні збереглася унікальна технологія виготовлення божественного напою, кохання та відданість якому цей древній народ проніс через віки.

Кіндзмараулі – нове вино за старовинною рецептурою

Одним із найяскравіших і найвідоміших представників червоних грузинських вин прийнято вважати Кіндзмараулі. Неповторний смак та аромат Kindzmarauli знаходить своє визнання серед справжніх поціновувачів винних виробів.

Кахетинське вино Кіндзмараулі робить особливим старовинна кахетинська технологія виготовлення, що зараз є великою рідкістю навіть у Грузії. Кіндзмараулі – грузинське десертне червоне напівсолодке вино без додавання цукру з виноградників Алазанської долини. Кахетинський виноград Сапераві є його основою.

До винограду для виготовлення Кіндзмараулі висуваються особливі вимоги. Так як це вино десертне, то цукристість ягід не повинна бути нижчою за 22%. Велике значення приділяється і терміну збирання врожаю - для Кіндзмараулі він триває перші три тижні вересня. Важливе значення є і регіон росту виноградної лози і сорт винограду - справжній Кіндзмараулі робиться з сорту Сапераві, що росте лише між річками Алазань і Дурунжа, виноградна лоза не повинна бути молодшою ​​за 30 років.

Секрет загадкового і навіть певною мірою містичного тріумфу цього прекрасного вина виявився невигадливим. Вся справа саме у своєрідному ґрунті, який знаходиться лише в долині Кіндзмараулі і не зустрічається більше ніде у світі. Виноградники виростають в місцях, де в річку Алазані впадає її притока Дуруджі.

Технологія виготовлення справжнього кахетинського вина Кіндзмараулі має свої особливості. Неповторний смак та аромат вино Кіндзмараулі набуває в результаті старовинного технологічного процесу ферментації, що лежить в корені його виготовлення. У Грузії не змінюють стародавніх традицій предків і використовують квеври – своєрідні судини, дуже схожі на давньогрецькі амфори, які мають конусоподібну форму. Розчавлені грона винограду витримують у класичних грузинських судинах, у яких вино повільно бродить за температури +14 градусів. Витримують Кіндзмараулі 2 роки.

Кіндзмараулі - ароматний букет для поціновувачів благородних вин

Кіндзмараулі є червоним напівсолодким вином. Його колір дуже стійкий, і навіть після розведення вина водою, яскраве червоно-гранатове забарвлення не змінюється. Цю властивість вино придбало за рахунок винограду сорту Сапераві, яке використовується для його виготовлення. Ароматичний букет типовий для вина із винограду сорту Сапераві. У ньому можна вловити аромати ожини, прокопченої чорної смородини, перезрілої вишні. Цінителі в ароматному букеті виділяють навіть гранат. Смак вина повністю заповнює всі смакові рецептори людини за частки секунди. Його текстура бархатиста. Особливістю цього вина є ненав'язлива терпкість.

Післясмак зберігається надовго, шлейф якого викликає непередавані відчуття. Якщо на хвилину заплющити очі і зробити ковток вина, здасться, що ви їсте соковиту стиглу ожину. Автентичне червоне вино Кіндзмараулі було удостоєно низки нагород, серед яких три золоті та чотири срібні медалі, отримані на міжнародних винних виставках.

Справжній Кіндзмараулі є дорогим, відомим та рідкісним вином, тому що виноградний сорт Сапераві для нього не відрізняється високою плодючістю. 

З чим поєднується Kindzmarauli?

Червоне вино Кіндзмараулі чудово підходить до м'яса. Традиційно його подають із м'ясними стравами, приготованими на вогні з димком. Також це вино гармонійно поєднується разом із фруктами та вважається невід'ємним доповненням легких десертів. Часто подають разом із гострими азіатськими стравами та м'якими сортами сиру. Вино Кіндзмараулі не рекомендується сильно охолоджувати перед вживанням, оптимальна температура Кіндзмараулі вина при подачі становить 16-18 градусів.

Так як вино є десертним, воно виключає поєднання з ним риби та всіх морепродуктів.

Мультиплекс

Популярні дописи з цього блогу

Курси Data Analyst, підготовка аналітиків даних

Право власності на землю в Українському законодавстві

Windows, MacOS, Linux – Довідник з операційних систем

Иран имеет запасы обогащенного урана, достаточные для производства пяти ядерных бомб - Израиль

Вільні жирні кислоти: ключ до розуміння інсулінорезистентності

Нові зміни в декларації з податку на прибуток: проєкт наказу Мінфіну

Економічна система США – як інвестувати у своє майбутнє

Знаеш ли какво е теория на цветовете?

НАБУ розкрило величезні масштаби крадіжки гуманітарки у Запорізькій області